Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Waarom is een twijfelaar bed misschien wel iets voor jou


Heb jij al eens gehoord van een twijfelaar? Dit is een bed dat tussen een eenpersoons en tweepersoons bed in zit. Het zit eigenlijk al in de naam, dit bed ‘twijfelt’ namelijk of het voor één of twee personen is. Het formaat van een twijfelaar is doorgaans 120 bij 200 cm. Ga jij verhuizen naar een nieuwbouw woning en ben je op zoek naar een twijfelaar? De reden waarom je voor een twijfelaar bed moet gaan kunnen verschillend zijn. Bij beddenspeciaalzaak De Suite kunnen ze je er alles over vertellen, en kun je zo’n twijfelaar bovendien helemaal op maat laten maken, inclusief allerlei technische hoogstandjes.

Een twijfelaar als tweepersoons bed in een nieuwbouwhuis

Veel studenten hebben in hun studentenkamer in bijvoorbeeld een nieuwbouwhuis een twijfelaar staan, en niet voor niets. Hierin kun je namelijk lekker breed in je eentje slapen, maar mocht je onverhoopt een logee krijgen kun je er ook samen in slapen. En bij de meeste studenten komt dit nogal eens voor. In dat geval is een twijfelaar perfect, want de meeste studentenkamers zijn lang niet groot genoeg om er een tweepersoons bed in kwijt te kunnen. Bij De Suite verkopen ze dan ook geregeld twijfelaars aan studenten, of simpelweg aan mensen die hun puberende zoon of dochter een twijfelaar gunnen in plaats van een eenpersoons bed. Woon je nog niet in een nieuwbouwhuis maar ga je daar wel naar toe verhuizen? Bekijk dan eens of een twijfelaar geschikt voor jou is.

Een twijfelaar als eenpersoons bed

Natuurlijk kun je ook in je eentje een twijfelaar aanschaffen, simpelweg omdat je graag alle ruimte hebt als je slaapt. Misschien ben je wat forser gebouwd of beweeg je veel in je slaap. Wat de reden ook is dat je meer ruimte wilt hebben, een twijfelaar bed biedt uitkomst. Deze is breder dan een normaal eenpersoons bed, en het risico dat je er uitvalt is dan ook vele malen kleiner. Veel mensen die op leeftijd zijn kiezen om die reden voor een twijfelaar bed. Zelfs als ze samenwonen met een partner slapen ze vaak apart, en zetten ze twee eenpersoons bedden in dezelfde ruimte.

Zo hebben beide partners voldoende slaapcomfort, en is ook mantelzorg goed mogelijk. Je kunt namelijk ook een hoog laag bed twijfelaar kopen. Deze is in hoogte verstelbaar, zodat je heel gemakkelijk in en uit bed kunt stappen. Dit is met een normaal bed wat lastiger, want deze is meestal niet zo hoog. Daardoor moet je veel meer kracht met je benen zetten om op te staan. Met een elektrisch hoog laag bed twijfelaar niet, want deze stel je op precies de juiste hoogte in.

Koop een twijfelaar voor eventuele gasten voor jouw nieuwbouwhuis

Heb je een kleine logeerkamer in jouw nieuwbouwhuis en wil je altijd voorbereid zijn op eventuele gasten? Een twijfelaar bed is dan het handigst. Daar kan één persoon lekker ruim in slapen, en als het moet biedt het plek aan twee mensen. Doordat het bed niet zo groot is als een tweepersoons bed neemt het maar weinig ruimte in beslag, en staat het dus niet in de weg. Ideaal voor de logeerkamer dus! Ga je verhuizen naar een nieuwboushuis? Denk er dan eens over na om een twijfelaar te kopen. Nieuwbouwhuizen hebben vaak wat minder ruimte in bepaalde kamers. En doordat het bed niet zo breed is, is het ook nog eens een stuk makkelijker opmaken en afhalen. Niks dan voordelen dus, zo’n twijfelaar bed!

Meer woningen
Meer woningen