Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Waarom je zonnepanelen wil laten plaatsen


Ga je naar een nieuwe woning, dan is dat een goed moment om na te denken over zonnepanelen. Zonnepanelen hebben namelijk veel voordelen. Niet alleen is het goed voor onze aarde maar het is ook goed voor jou.

Zonne-energie is een van de soorten groene energie of wel duurzame energie. Bij het verkrijgen van energie door zonnepanelen (maar ook door windmolens) wek je energie op zonder iets weg te pakken van de aarde. Door deze nieuwe energiebronnen hoeven we minder gebruik te maken van bronnen zoals kernenergie of energie gemaakt uit olie. Dit is beter voor de natuur en daarbij zijn de nieuwe bronnen hernieuwbaar. Dat wil zeggen dat ze niet opraken.

Zonne-energie opwekken

Omdat zonne-energie eenvoudig op te wekken is met zonnepanelen, is deze vorm ook geschikt om zelf energie op te wekken. Niet voor niets zie je steeds meer huizen met zonnepanelen op het dak. Maar ook een garage leent zich soms prima voor het plaatsen van zonnepanelen.

Zonnepanelen laten plaatsen heeft meerdere voordelen. Ten eerste levert het je een lagere energierekening op, maar daarnaast heeft het ook een meerwaarde voor je woning. Het is inmiddels aangetoond dat woningen met zonnepanelen niet alleen sneller verkocht zijn, maar in bijna alle gevallen ook voor een hogere prijs.Wat je moet weten

Door te kiezen voor kwalitatief goede zonnepanelen krijg je een beter resultaat. Daarnaast is het verstandig om de zonnepanelen professioneel te laten plaatsen door een gecertificeerde installateur.

BTW teruggave

Laat je zonnepanelen plaatsen dan kun je de betaalde btw terugvragen. Dit kan alleen als je energie teruglevert aan het net. De belastingdienst ziet je dan (ook als particulier) als leverancier. Dit betekent dat je de betaalde btw op gekochte zonnepanelen én de montage terug kunt vragen.

Als terugleverancier van jouw opgewekte zonne-energie wordt je gezien als ondernemer. Een soort van mini energiebedrijf. En ondernemers kunnen de btw terugvragen. Er zitten uiteraard wel wat regeltjes aan. Zo kun je geen btw terugvragen als je al eerder btw op zonnepanelen teruggevraagd hebt of de KOR al van toepassing is. Ook als je al ondernemer bent of binnen nu en 3 jaar ondernemer wilt worden, gelden er andere regels. Is de btw op de factuur €2.500 euro of meer, ook dan is er een uitzondering.

Zorgeloos genieten via het zon-collectief

Wil jij zorgeloos kunnen genieten dan is het verstandig om een leverancier te kiezen die jouw systeem continu monitoren waardoor je rendementsverlies kunt voorkomen. Ook als jouw zonnepanelen

Van een hoge kwaliteit zijn en geïnstalleerd door gecertificeerde installateurs kan het voorkomen dat er een storing optreedt in het systeem. Ook kunnen onderdelen op termijn defect raken. Defecten zorgen altijd voor kosten zoals arbeids- of transportkosten. Energieleveranciers zoals Pure Energie laten de klanten geven daarom automatisch een monitoring en services pakket. Daarbij worden in de meeste gevallen alle kosten vergoed bij een defect of storing, maar wordt door het doorlopend monitoren ook gezorgd voor zo min mogelijk rendementsverlies. Zo heb je veel minder zorgen.

Meer woningen
Meer woningen