Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Wanneer heb ik een vergunning nodig voor een container


In deze situaties heb je een vergunning nodig voor een container Wil je een container huren in Amsterdam of in Utrecht en ben je benieuwd of je een container zonder vergunning mag plaatsen of hiervoor toestemming nodig hebt van de gemeente? Doorgaans mag je zonder vergunning een container op eigen terrein plaatsen en moet je wanneer je gebruikmaakt van de openbare ruimte toestemming bij de gemeente aanvragen. Bekijk altijd ruim van tevoren of je een vergunning nodig hebt, omdat het verkrijgen van een vergunning vaak een paar weken kan duren. In dit artikel vertellen wij je wanneer een vergunning vereist is en wat de gevolgen zijn van het niet hebben van een vergunning.

Wanneer is een vergunning vereist?

Een vergunning is doorgaans verplicht als je de afvalcontainer op de openbare weg plaatst. Volgens de Algemene plaatselijke verordening is het namelijk niet toegestaan om een deel van de weg voor andere zaken te gebruiken dan de bedoeling is. Met ‘weg’ bedoelen we onder andere wegen, het trottoir, fietspaden en parkeervakken. Als je een vergunning aanvraagt bij je gemeente, vraag je toestemming om de container op de openbare weg te plaatsen. Dit geldt niet alleen als je containers wilt plaatsen, maar ook als je met een hoogwerker of steiger op de openbare weg wilt werken.

Zonder vergunning een boete

Wanneer je een afvalcontainer op een plek plaatst waar je geen vergunning voor hebt aangevraagd, is de kans groot dat je een boete krijgt. Je kunt hierbij een boete van de politie krijgen of een naheffing van de gemeente. Wanneer je in overtreding bent, moet je de container direct verplaatsen. Dit brengt doorgaans extra kosten met zich mee, omdat het containerbedrijf hiervoor weer naar de locatie moet komen om de container te verplaatsen. Het beste is dan ook dat je ervoor zorgt dat je een vergunning hebt als je een container op de openbare weg wilt plaatsen.Container huren Utrecht en Amsterdam

Heb je een container nodig in Utrecht of Amsterdam, dan heb je een grote kans dat je de container op de openbare weg moet zetten, zoals de stoep of op een parkeerplaats. Hiervoor dien je altijd toestemming te vragen bij de betreffende gemeente, omdat je toestemming nodig hebt om je container op de openbare weg te plaatsen. Vaak is het al voldoende om een melding te maken bij de gemeente. Wij wensen je veel succes met het huren en plaatsen van een container.

Meer woningen
Meer woningen