Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Wat als je je nieuwe huis betrekt en je ontdekt onaangename luchtjes


Een huis kopen, een hele spannende gebeurtenis. Dit doe je meestal niet zo vaak in je leven. Een huis kopen omdat je uit huis gaat, samen gaat wonen of juist gaat scheiden. Er zijn zoveel redenen waarom iemand een nieuw huis gaat kopen. Een nieuwbouwwoning is een hele mooie woning om te kopen. Dit is namelijk een huis dat net nieuw gebouwd is. Meestal ben je dan ook de eerste bewoner en kan je zelfs nog dingen bepalen die gebouwd worden aan of in het huis. Een nieuwbouwwoning is daarom ook een hele spannende woning om aan te schaffen. Als het dan tijd is om eindelijk je nieuwe woning te bezoeken, dan ga je alles bekijken. Soms ontdek je een probleem, sloten die niet goed dicht gaan, vloeren die niet goed liggen, of een putlucht in huis. Die laatste wil je liever al helemaal niet tegenkomen.

Een putlucht in huis, wat is de oorzaak?

Een putlucht in huis ruiken is natuurlijk helemaal niet fijn, helaas is de oorzaak hiervan niet altijd meteen duidelijk. De stank is niet prettig, dus je wil er graag wat aan doen. Zeker als je al in het nieuwe huis woont, dan wil je dat de lucht zo snel mogelijk verdwijnt. Het is belangrijk dat de oorzaak van de putlucht in huis zo snel mogelijk gevonden wordt. Het is niet alleen onprettig, maar ook nog eens ongezond. Aangezien je schadelijke stoffen in kan ademen. Voor een putlucht kunnen er zo’n vier oorzaken zijn. Dit zijn:
- Lekkage
- Gebrekkige ontluchting
- Verstopping
- Verzakking

Een lekkage bij bijvoorbeeld de afvoer kan een oorzaak zijn. Check daarom alle leidingen, want van iedere leiding waar een lekkage is, kan stank komen. Een gebrek aan ontluchting kan het probleem zijn, dan komt de stank via de wc of afvoerputjes in huis. Ook een verstopping kan een oorzaak zijn van de putlucht in huis. Hoor je geborrel of spoelt het water niet meer goed weg in de wc, wasbak, vaatwasser of douche? Dan kan de boel verstopt zitten en dit zorgt ook voor stank. Een verzakking kan ook nog een oorzaak zijn, dan is de rioolbuis misschien wel gescheurd of verzakt. Al deze dingen kunnen zorgen voor een behoorlijk onaangename lucht. Als de oorzaak toch niet gevonden kan worden, dan is er een ding heel belangrijk. En dat is goed ventileren. Ventileer je woning goed, tot dat het probleem wel gevonden of verholpen is. Dat is sowieso wel een goed idee wanneer je last hebt van onaangename geuren.

Weer genieten van je nieuwbouwwoning

Bij een nieuwbouwwoning is het natuurlijk gek als er al wat verzakt is, maar ook een lekkage zie je niet veel in nieuwe huizen, daarom is het meestal een andere reden. Een verstopping zou goed kunnen, al helemaal als het veel geregend heeft. Als de putlucht eenmaal verholpen is, dan kun je weer met volle teugen genieten van je nieuwe woning. Ga verder met verven, inrichten, vloeren leggen en heerlijk wonen. In ieder geval is die onaangename stank weg en kun je weer lekker wonen in je nieuwbouwwoning.

Meer woningen
Meer woningen