Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Wat mag er niet ontbreken in de garage


Wanneer je je nieuwe huis gaat betreden, denk je waarschijnlijk vooral eerst aan de inrichting van de woning. Maar de inrichting van de garage is ook enorm belangrijk. Wat gebruik je wel, en wat gebruik je niet? In dit artikel lees je een aantal zaken die je kunt overwegen voor in de garage.

Kasten

Een garage inrichten kan best lastig zijn. Je wilt aan de ene kant dat het ontzettend overzichtelijk is en aan de andere kant wil je niet dat het rommelig oogt. Toch is een garage vaak zo’n extra ruimte aan jouw huis waar je niet iedere week opruimt of schoonmaakt. Wanneer je van jezelf weet dat je soms nogal lekker om kunt rommelen, zijn goede opbergkasten onmisbaar. Zo zorg je er altijd voor dat alles lekker netjes is opgeruimd achter een deurtje.

Werkbank

Een garage kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Wil je graag lekker kunnen klussen en knutselen in de garage? Zorg er dan voor dat je een werkbank hebt. Met een werkbank kun je gemakkelijk planken en balken zagen of constructies in elkaar schroeven. Wanneer je soms meer ruimte nodig denkt te hebben kun je ook goede, stevige schragen kopen. Dan neemt de werkbank niet continu veel extra ruimte in, maar heb je wel de mogelijkheid om ook groter plaatmateriaal te verwerken.

Wandbord

Boven de werkbank kun je een wandbord gebruiken. Hieraan kun je bijvoorbeeld al jouw handgereedschap zoals schroevendraaiers, tangen, veilen, hamers en meetgerei ophangen. Wil je ook schroeven, moeren en bouten goed op kunnen bergen? Kies dan voor een meetbord met afneembare bakjes. Extra tip: maak naamtags voor de bakjes, zodat je precies weet waar wat ligt. Zo houd je het overzichtelijk, netjes en hoef je niet tien minuten naar een schroefje te zoeken.

In een garage heb je ook altijd bepaalde apparatuur nodig. Voor het reinigen van jouw huis of de oprit heb je bijvoorbeeld een krachtige hogedrukspuit nodig. De garage is een perfecte plek om dit op te bergen. Maar denk ook aan bijvoorbeeld een compressor, tuingereedschap of hobbymateriaal zoals de racefiets of vishengels.

Polijstmachine

Voor de mensen die van hun auto houden en hem graag zo netjes mogelijk houden is een polijstmachine onmisbaar. Hiermee maak je in een handomdraai weer een mooie, schone auto zonder krassen en wazige vlekken. De specialist Wooninformatie.nl heeft voor jou uitgezocht wat de beste polijstmachine is. In de kasten kun je gemakkelijk de polijstmachine en de wax die je nodig hebt bij het poetsen van jouw auto kwijt.Vloer

Een vloer is ontzettend belangrijk in een garage. Vooral wanneer je graag aan je auto, fiets, scooter of brommer klust. Kies dan voor een vloer die goed bestand is tegen vet en olie. Een gietvloer is dan de allerbeste keuze. Dit type vloer kun je in allerlei verschillende kleuren en afwerkingen nemen. Een gietvloer is ook bestand tegen zware objecten zoals auto’s, en is eigenlijk onverwoestbaar. Dus als je eens iets zwaars laat vallen, heb je niet direct een scheur in je vloer.

Meer woningen
Meer woningen