Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Wat zijn de mooiste meubeltrends van 2021?


Hoewel we allemaal fan zijn van tijdloos en klassiek design, is het altijd leuk om een nieuwe meubeltrend te spotten. Zo kun je direct je woning weer een beetje opfleuren, al is het dan natuurlijk wel van belang om je inboedelverzekering aan te passen zodat het weer up-to-date is. Heb je dit nog niet afgesloten? Doe dat dan snel in combinatie met de opstalverzekering. Om je te helpen bij het kiezen van nieuw meubilair vind je in dit artikel een paar van de mooiste meubeltrends van 2021.

Natuurlijke materialen

De groeiende focus in design op producten gemaakt van hout, wol, steen en keramiek heeft niet alleen te maken met een hernieuwde belangstelling voor ambacht. In een wereld die steeds meer wordt gedomineerd door synthetische materialen en virtuele realiteit, voegen natuurlijke materialen een menselijke dimensie toe aan onze omgeving die gunstige effecten kan hebben op onze gezondheid en geluk. Dus wat kunnen we niet weerstaan aan natuurlijke materialen? Is het gewoon lichamelijk genot? Het is niet prettig om met je vingers langs een plastic gevormde stoel te laten lopen, maar het is instinctief om de nerf van eikenhout te strelen. Natuurlijke materialen bieden dus eigenlijk een multi-zintuiglijke ervaring. Dit is precies waarom ze zo populair zijn op het moment.

Rondingen

Voor sommige ontwerpers is er geen grotere fascinatie geweest dan rondingen, waarbij met name cilindrische vormen populair zijn. Hiermee is het mogelijk om eenvoud te creëren in je huis. Tegenwoordig ligt de nadruk in je woning op het maken van een goede gezinsruimte. Deze kamer moet er dan ook gezellig uitzien, terwijl het ook ervoor moet zorgen dat je kunt ontspannen en er voedsel kunt voorbereiden. Curven kun je hierbij zeker gebruiken. Voluptueuze of zacht afgeronde rondingen zullen de lay-out optillen en de algehele look van je kamer verzachten door een gedurfde designfocus of een subtiele vormgeving aan je interieur toe te voegen. De rondingen bieden namelijk een vleugje individualiteit waar iedereen naar op zoek is. Dit doen ze door de lijnen in het interieur te verzachten, waardoor de ruimte een stuk gastvrijer wordt.Kleurrijke meubels

De laatste jaren zijn kleuren niet echt populair geweest bij meubels. Zwart, wit en grijs was juist helemaal in de mode. Toch is dit tegenwoordig niet meer helemaal het geval. Maak juist een statement met een schitterend helder meubelstuk. Nu veel fabrikanten op maat gemaakte kleurkeuzes aanbieden, biedt deze stijl een snelle en gemakkelijke manier om elke ruimte bij te werken. Voor sensatiezoekers, die er natuurlijk zeker zijn, ga je voor extreem en kies je grote items, zoals kasten en banken, in contrasterende of botsende kleuren met die van het normale kleurenschema. Voor een zachtere benadering kun je juist tonale variaties van een tint in lagen aanbrengen. In principe kan het hierbij niet gek genoeg gaan, al moet je er natuurlijk wel voor zogen dat alle kleuren goed bij elkaar passen.

Vintage

Vintage, geborgen en retro-stukken zullen allemaal hun plaats hebben in 2021. Velen van ons willen het leven op een duurzame manier benaderen, waar de vintage meubels natuurlijk zeker bij kunnen helpen. Het is dan ook niet vreemd dat deze trend met een echte comeback bezig is op het moment. Het is hierbij wel van belang dat je daadwerkelijk kiest voor oud meubilair, dus niet voor nieuwe meubels die er uitzien alsof ze oud zijn. Ook de minder-is-meer benadering kan hierbij zeker gebruikt worden. Combineer dit met sterke kleuren en je zult een levendig en samenhangend interieur creëren in je huis. Deze look moet je gelaagd aanbrengen. Kies dus in de loop van tijd voor steeds meer vintage meubels.

Meer woningen
Meer woningen