Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Wat zijn de voordelen van Ethernet in je huis?


Wifi versus ethernet is al jaren een trending topic. Hoewel draadloze technologie aanzienlijke voordelen met zich meebrengt, is het op bepaalde momenten niet gepast om ze te gebruiken. De optie hiervoor is een ethernet verbinding, wat je kunt creëren met behulp van een ethernet kabel. Ethernet is dus een kabelverbinding die het meest wordt gebruikt voor Local Area Networks (LAN's) met de standaard IEEE 802.3. En het wordt ook gebruikt achter Wide Area Network (WAN) en Metropolitan Area Network (MAN). Dit heeft een aantal voordelen, zoals je hieronder kunt lezen in dit handige artikel. Door deze pluspunten is het zeker verstandig om gebruik te maken van ethernet in je nieuwe woning!

Snelheid

De snelheid die wordt geboden door een ethernetverbinding is veel hoger in vergelijking met een draadloze verbinding. Met ethernet haal je gemakkelijk de snelheid van 10Gbps, zeker met de nieuwste twisted pairs. Sommige kunnen zelfs tot maar liefst 100 Gbps gaan. De reden hiervoor is de één op één verbinding die erin aanwezig is. Voor een nog uitgebreider bereik zijn er glasvezelkabels. Deze kabels gebruiken licht in plaats van de standaardmanier om informatie door te geven, wat dus nog beter is dan de oude standaard. Hierdoor zal de internetverbinding in je nieuwe huis nog beter zijn.

Betrouwbaar

Ethernet verbindingen zijn ook nog eens uiterst betrouwbaar. Dit komt doordat er geen onderbrekingen zijn van de radiofrequenties. Daarom zijn er uiteindelijk minder verbroken verbindingen en vertragingen in ethernet. En ook omdat de bandbreedte niet wordt gedeeld tussen aangesloten apparaten, is er ook geen tekort aan bandbreedte. Hierdoor zul je dus eenvoudig en zonder problemen op het internet onderzoek kunnen doen naar een nieuwe cv ketel. Met name ten opzichte van wifi is ethernet een stuk betrouwbaarder, wat komt doordat een wifi verbinding gevoelig is voor storingen van buitenaf. Bij ethernet is dit dus totaal niet het geval.Veilig

In tegenstelling tot wifi, wat helaas nogal vatbaar is voor aanvallen, heeft een ethernet verbinding een hoger beveiligingsniveau. Met een ethernet verbinding heb je namelijk altijd de controle over wie het netwerk gebruikt. Hackers zullen je informatie niet gemakkelijk kunnen krijgen wanneer ze een ethernet kabel gebruiken. Daarom kan dit worden gebruikt om beveiligingsinbreuken te voorkomen. Ethernet is vooral een stuk veiliger als je het vergelijkt met een openbaar wifi netwerk aangezien hier iedereen gebruik van kan maken. Daarnaast is het ook veiliger als het wifi netwerk in je huis. Daarom is het dus slim om zoveel gebruik te maken van een ethernet verbinding.

Energiezuinig

Tegenwoordig is het erg belangrijk dat we het milieu zo weinig mogelijk belasten, waar je vast ook rekening mee hebt gehouden bij het bouwen van je nieuwe huis. Bij het gebruiken van het internet kun je hier bovendien ook rekening mee houden. Er zijn namelijk een aantal ethernet kabels verkrijgbaar op de markt die aanzienlijk minder stroom verbruiken. Sommige exemplaren verbruiken zelfs minder dan een wifi verbinding. Dit soort kabels worden dus hierdoor beschouwd als energiezuinig, waardoor het slim is om ze te gebruiken.

Meer woningen
Meer woningen