Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zes blockchain-bedrijven die de vastgoedsector stimuleren


Vakantiehuizen te huur. Parkeerplaatsen. Zelfs droomhuizen. Binnenkort worden ze allemaal op een blockchain gekocht, zoals je kunt lezen in het crypto nieuws vandaag. In feite wint op blockchain gebaseerd onroerend goed al aan populariteit als een manier voor kopers, verkopers en investeerders om met elkaar te communiceren en meer te weten te komen over eigendommen. Er zijn dan ook al veel bedrijven die in de wereld van vastgoed gebruik maken van de blockchain, net zoals nieuwe cryptomunten kopen ook gedaan wordt via de blockchain. Hieronder vind je een paar blockchain-bedrijven die de vastgoedsector nu al stimuleren. Op het moment wordt dit met name gedaan in de Verenigde Staten, maar de kans is groot dat deze ondernemingen of vergelijkbare organisaties in de toekomst ook aan de slag gaan met blockchain in Nederland.SafeWire

SafeWire, voorheen SafeChain, biedt een oplossing voor de groeiende uitdagingen op het gebied van draadfraude waarmee vastgoedbedrijven, agenten, klanten en industrieën worden geconfronteerd als gevolg van tussenkomst van hackers. Het SafeWire-platform werkt via een blockchain-netwerk om de beveiliging van kwetsbare transacties te garanderen vanaf het moment dat ze worden verzonden tot het moment dat ze worden ontvangen en verwerkt, waardoor het verlies van geld, klantenverlies en tijdverlies door overboekingsfraude wordt verminderd.

RealT

RealT is een fractioneel investeringsplatform voor onroerend goed waarmee investeerders over de hele wereld kunnen investeren in de Amerikaanse onroerendgoedmarkt via een volledig compliant, op tokens gebaseerd blockchain-netwerk. Het platform stelt investeerders in staat om tokenized eigendommen te kopen met Ethereum zonder toestemming en toegang te houden tot cashflows en onderhoudsarm eigendom via RealTokens, waardoor eigenaren wekelijks toegang hebben tot huurbetalingen via US-Dollar stable coin, xDai of Etherium.

Republic

Republic stelt mensen in staat te investeren in de kansen die het meest voor hen betekenen en stelt hen in staat bij te dragen aan een betere toekomst voor zichzelf en anderen. Van zeer doorgelichte opstartmogelijkheden tot investeringsopties voor onroerend goed, videogames en crypto's, waaronder de Cardano koers vandaag, Republic stelt investeerders in staat om te helpen bij het opbouwen van nieuwe projecten, plaatsen en valuta's en de vruchten daarvan te plukken.

PropertyClub

PropertyClub is een onroerendgoedplatform dat blockchain gebruikt om de manier waarop mensen op de markt brengen, zoeken naar, kopen, verkopen en investeren in onroerend goed te verfijnen. Met behulp van slimme contracten voert het bedrijf vastgoedtransacties digitaal uit met behulp van cryptocurrencies zoals Bitcoin of zijn eigen PropertyClub Coin (PCC).

SMARTRealty

SMARTRealty gebruikt slimme onroerendgoedcontracten om koop- en huurovereenkomsten voor onroerend goed vast te stellen en te onderhouden. Of het nu gaat om het betalen van huur, het aangaan van hypotheken of het kopen van een huis, de slimme contracten van het bedrijf helpen bij het opstellen van protocollen die, als ze niet worden nageleefd, een contract onmiddellijk ontbinden.

RealBlocks

RealBlocks gebruikt blockchain om nieuwe wegen te creëren voor beleggen in onroerend goed. Via het platform kunnen beleggers fractionele rente kopen in plaats van hele portefeuilles of activa. Door tokenisatie die wordt toegepast met behulp van blockchain-technologie, helpt RealBlocks de kosten te verlagen, processen te versnellen en liquiditeitsopties te bieden.

Meer woningen
Meer woningen