Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zo creëer je een industriële look in huis


Een industriële look in je huis is tegenwoordig helemaal in. Het concept is begonnen door het verlaten van stadsfabrieken in begin 1900. Deze fabrieken stonden leeg totdat steden overbevolkt raakten. Architecten besloten ze te renoveren tot appartementen. Veel van deze gebouwen werden niet volledig afgewerkt, waardoor de industriële stijl ontstond. Wanneer je houdt van eenvoud en de moderniteit van de industriële stijl, dan hebben we in deze blog een aantal tips om je woning een industriële look te geven.

Betonlook laminaat of tegels

In industriële ontwerpen worden meestal neutrale, bruine en koele, grijze kleuren gebruikt. Tegels zijn een geweldige manier om een rustige en stormachtige kleur in huis te halen. In de industriële periode was staal een belangrijke factor. Als je blootgestelde stalen balken, boilers of betonnen accenten hebt, dan zullen deze details prachtig samengaan met stenen tegels. Betonlook laminaat is ook een goede optie. Het kiezen van een grijze tint helpt meubelstukken te laten opvallen. Het ruime assortiment betonlook laminaat van Laminaat-plaza past perfect in de industriële stijl die je wilt creëren.Bakstenen muren

Bakstenen muren zijn de standaard in industrieel ingerichte huizen. Historische huizen waren vaak gemaakt van baksteen, dus wanneer je een oud huis hebt kan het makkelijk zijn om deze bloot te leggen. Heb je een nieuwer huis? Geen probleem, je hebt waarschijnlijk nog steeds genoeg middelen tot je beschikking. Je kunt je open haard opnieuw stenigen, een backsplash toevoegen aan je keuken of een focusmuur ontwerpen in de woonkamer.

Betonnen accenten

Nog een prachtig industrieel detail in een woning is beton. Het is koel van kleur en veelzijdig. Integreer betonnen snuisterijen en meubels in je woonkamer en behoud de eenvoud van je kamer zonder een al te groot statement te maken. Bovendien kun je beton afwerken met mooie glans- en polijstmiddelen om het een modern randje te geven.

Industriële verlichting

De verlichting in fabrieken had maar één doel: licht geven. Er was geen esthetische schoonheid. Het was eenvoudig en effectief, de gloeilamp werd vaak zichtbaar gelaten. Als je op zoek bent naar industriële verlichting, denk dan aan metaal en vintage. Er is een scala aan stijlen, van antiek tot modern zwart staal. De keuze is aan jou.

Meer woningen
Meer woningen