Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zo kun je je thuiswerkplek het beste verlichten


De afgelopen periode moesten veel mensen thuiswerken, wat bij veel bedrijven nu nog het geval is. Als dit ook voor jou het geval is dan zul je vast hebben gemerkt dat de verlichting hierbij een essentiële rol speelt. Een hanglamp met goede LED verlichting stimuleert namelijk je productiviteit, terwijl het ook bespaart op je energiekosten. Hoe je je thuiswerkplek het beste kunt verlichten lees je hieronder.

Waarom LED?

Het is dus hoe dan ook van belangrijk dat je gebruik gaat maken van LED lampen. Dit biedt een aantal voordelen als je ze vergelijkt met de traditionele lichten. Zo verbruik je met LED verlichting tot 70 procent minder energie, waardoor je dus veel zal besparen op je kosten voor de elektriciteit. Zo’n LED lamp kopen is dus zeker aan te raden, al is het alleen maar vanwege de goedkopere energierekening. Daarnaast is een LED lamp ook gebruiksvriendelijker, want het is flikkervrij. Bij een TL buis is dit bijvoorbeeld niet het geval.

Welk lichtspel?

Bij je werkplek heb je eigenlijk een combinatie van kunstmatig en natuurlijk licht nodig, terwijl ook een mix van direct en indirect licht belangrijk is. Het beste zou zijn om je bureau naast het raam te plaatsen, wat voor voldoende daglicht zorgt. Ook kun je zo regelmatig even naar buiten kijken, wat goed voor je ogen en je creativiteit is. Daarnaast heb je dus ook algemene verlichting nodig, deze moeten voldoende helderheid bieden. LED spots zijn hier bijvoorbeeld zeker geschikt voor. Ook accentverlichting kan handig zijn, waar je bijvoorbeeld een bureaulamp voor kunt kopen.Kleurtemperatuur en -weergave

Als je verlichting aan gaat schaffen voor je thuiswerkplek dan moet je lampen met een kleurtemperatuur van minimaal 4000 Kelvin kopen. Koel wit licht met een hoog aandeel in blauw zal namelijk je alertheid en concentratie verhogen. Dit is met name in de ochtend handig, want zo zal je je werkdag direct goed beginnen. Is er weinig natuurlijk licht in de ruimte? Schaf dan daglicht witte verlichting van 6500 Kelvin aan. Ook is een goede kleurweergave hierbij van belang, dit moet minstens 80 Ra zijn. Dit maakt het eenvoudiger om achter een beeldscherm te werken.

Meer woningen
Meer woningen