Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zo maak je je woning klaar voor de lente


Inmiddels is de lente toch wel echt aangebroken in ons kikkerlandje. De klok is een tijdje geleden natuurlijk al een uur terug gegaan waardoor het nogal vroeg donker wordt. De één is hier een grote tegenstander van, terwijl de ander er juist wel van houdt om al aan het eind van de middag een knus gevoel te kunnen creëren in huis met behulp van bijvoorbeeld een open haard. Met name als het weer nogal guur en slecht is, is het heerlijk om in huis een knus en gezellig gevoel te hebben. Dat doe je met de onderstaande tips.

Warme en zachte elementen toevoegen

Hierbij worden niet de elementen bedoeld die zorgen voor een warme sfeer, maar juist elementen die echt voor fysieke warmte en comfort zorgen. Hierbij kun je onder andere denken aan kaarsen, dekens en warme dranken. Zachte huispakken die gemaakt zijn van hetzelfde materiaal als je prachtige clutch kunnen hierbij ook zeker helpen. Al deze elementen zullen dat momentje voor jezelf in de lente in je eigen huis helemaal compleet maken. Er is dan ook niets fijners om na je werk direct een comfortabele outfit aan te trekken en met een lekker kopje chocomelk of thee op de bank te gaan zitten onder een dekentje. Dit is met name het geval als je helemaal geen fan bent van de lente.

Werk met warme kleuren

Ook is het slim om de lente warme kleuren toe te voegen in je interieur. Door dit te doen zul je bij binnenkomst direct al een warm gevoel krijgen van het interieur van je woning. Warme kleuren zijn met name oranje, rood en geel. Ook de kleuren die je krijgt als je deze drie kleuren mengt worden gezien als warm. Hierbij kun je bijvoorbeeld aan aardetinten, bordeaux rood en pastel geel denken. Toevalligerwijs worden deze prachtige kleuren ook met enige regelmaat gebruikt bij het ontwerpen van een boodschappentas. Zo kun je dus ook een warme tint aan je look toevoegen, net zoals je interieur. Hierbij hoef je natuurlijk niet het hele huis te verven. Met een paar kussens of een vloerkleed is dit immers ook al mogelijk.

Zorg voor sfeervolle verlichting

Verlichting bepaalt de sfeer in je woning. Je kunt je zithoek nog zo goed aankleden, als je een felle lamp boven de bank hangt zal het alsnog niet gezellig zijn om hier te zitten. In sommige gevallen heb je dit licht natuurlijk nodig, maar naast de hoofdlampen zul je ook andere lichtbronnen nodig hebben. Deze lampen moeten juist een zachter licht geven, waarbij je bovendien gebruik kunt maken van een dimmer. Met behulp van dit hulpmiddel kun je zelf het licht aanpassen, waardoor je automatisch ook de sfeer in huis aan kunt passen. Je kunt daarnaast hiervoor ook zeker gebruik maken van kaarsen. Dit zal natuurlijk voor zowel licht als warmte zorgen, terwijl ze geen energie verbruiken. Goed voor je portemonnee die je mee kunt nemen in je laptoptas 17 inch.

Vergeet de zomerse geuren niet

Je zult er misschien niet heel snel aan denken, maar geuren zijn zeer associatief. Ze roepen dus onbewust bepaalde gevoelens op. Er is dus ook een geur die het gevoel van gezelligheid en warmte bij je oproept. Wat die geur is, is voor iedereen anders. Toch zijn er een paar geuren die vaak beschouwd worden als de geur van het lente. Denk hierbij aan kruidnagel, appel, vanille, kaneel, brandend hout, enzovoorts. Deze geuren ruiken natuurlijk heerlijk en passen echt bij je interieur in de winter. Koop daarom lekkere geurstokjes of geurkaarsjes in deze geuren en plaats ze in je woning. Zo zullen ze hun steentje bijdragen aan het creëren van een knus gevoel in huis.

Meer woningen
Meer woningen