Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zo maak jij je woning af


Natuurlijk kun je bakken geld uitgeven aan designmeubels van bekende merken en je hele huis opnieuw laten stofferen om een nieuwe look te creëren, maar waarom zou je? Met een paar kleine ingrepen is je interieur weer helemaal up to date. Bijvoorbeeld door bank, stoelen, eethoek en kasten gewoon op een andere plek neer te zetten of ze een ander kleurtje te geven. Ook door bijvoorbeeld andere gordijnen of luxaflex op te hangen en andere lichtpunten te creëren verander je de sfeer in je huis. Of geef je een van je muren een andere uitgesproken kleur. De mogelijkheden zijn eindeloos. Laat je fantasie de vrije loop en geef je creativiteit de ruimte! We geven je graag een paar tips waar je mee kunt beginnen.Vintage voelt goed

Het is een trend die al wat langer speelt, maar vintage elementen in je interieur is helemaal van nu. Het verklaart de stijgende populariteit van kringloopwinkels en vlooienmarkten. Maar ook televisieprogramma’s als Salvage Hunters waarin de hoofdrolspelers op zoek gaan naar vintage spullen inspireert veel mensen. En terecht, want een email reclamebord, retro kastje, hippie behang of art nouveau lamp krijgt je interieur direct meer cachet. Helemaal als je de basis van de ruimte relatief naturel houdt springen de grafische prints, messing en koperen details en enigszins versleten (patina) look er stijlvol uit.

Knallen met kleur

Het is misschien even slikken, maar pak die kwast op en knal met kleur. Kleuren die teruggrijpen naar de seventies zijn het helemaal. Een of meerdere muren in flessengroen, aubergine, petrol blauw of okergeel geven je kamer een retro look. Helemaal als je die bijvoorbeeld combineert met meubels van rotan en kussentjes in dezelfde of juist contrasterende kleuren of prints. En als je helemaal gek wil doen kun. Je ook besluiten om je plafond een kleur te geven! Het is wel verstandig om daarvoor een groene, blauwe of gele kleur te kiezen omdat een donkere kleur je kamer algauw klein maakt. Maar hé, als je het niet probeert weet je het nooit!

Denk anders

Als je erover nadenkt zitten er best veel vaste patronen in ons hoofd. De bank en stoelen vormen een zithoekje. Het dressoir staat tegen de muur. De klok op ooghoogte. De muren en gordijnen in dezelfde ruimte altijd gelijk van kleur. De eettafel rechthoekig. Zeker In een kleinere ruimte kan een ronde eettafel dé oplossing zijn. Het is niet alleen heel trendy maar ook praktisch, want als je kiest voor een ronde tafel met 1 centrale tafelpoot kun je letterlijk meer stoelen rond de tafel zetten.

Meer woningen
Meer woningen