Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zo verwerk je inbouwspotjes in je nieuwbouwwoning


Inbouwspots zijn een populaire keuze voor verlichting in nieuwbouwwoningen. Zeker led inbouwspots doen het goed vandaag de dag. Inbouwspots zijn praktisch, energiezuinig en geven een mooi effect aan je interieur. Er zijn veel verschillende soorten inbouwspots verkrijgbaar, dus je kunt ze perfect afstemmen op je persoonlijke stijl en de sfeer in je woning.

Hier zijn enkele tips voor het verwerken van inbouwspots in je nieuwbouwwoning:

Plan goed

De eerste stap is om goed te plannen. Bedenk waar je inbouwspots wilt plaatsen en hoeveel je er wilt. Houd ook rekening met de hoogte van de spots en de afstand tot de grond.

Overweeg de functie van de ruimte

De functie van de ruimte speelt een belangrijke rol bij het kiezen van de juiste inbouwspots. Voor een slaapkamer zijn bijvoorbeeld zachte, sfeervolle spots geschikt. In een keuken daarentegen zijn spots nodig die voldoende licht geven om te koken.

Kies de juiste spots

Er zijn veel verschillende soorten inbouwspots verkrijgbaar, dus je kunt ze perfect afstemmen op je persoonlijke stijl en de sfeer in je woning. Denk aan de vorm, de kleur en het materiaal van de spots.

Installeer de spots

De installatie van inbouwspots is relatief eenvoudig. De meeste spots worden met een montageplaat geleverd die je in het plafond of de muur kunt bevestigen. Vervolgens plaats je de spot in de montageplaat en draai je deze vast.

Sluit de spots aan

De spots moeten worden aangesloten op een lichtnet. De bedrading voor de spots wordt door de aannemer aangelegd. Je kunt de spots zelf aansluiten of dit door een elektricien laten doen.

Hier zijn enkele tips voor het aansluiten van inbouwspots:

  • Gebruik een stekkerdoos met een aardlekschakelaar.
  • Gebruik kabels van de juiste lengte.
  • Maak de verbindingen goed vast.
  • Laat de installatie controleren door een elektricien.


Inbouwspots zijn een mooie en praktische manier om je nieuwbouwwoning te verlichten. Met een beetje planning en aandacht kun je ze perfect afstemmen op je persoonlijke stijl en de sfeer in je woning.

Meer woningen
Meer woningen