Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zonlicht en warmte buitenshuis houden


In de zomermaanden kan het zonlicht dat je huis binnenvalt de ruimte flink op laten warmen. Vaak tot een onaangenaam warme temperatuur. Om die reden is het van groot belang om iets van Verticale zonwering bij Somfy te hebben en de zon buitenshuis te houden. Door het zonlicht buiten te houden verminder je ook direct de hitte die je huis laat opwarmen. In deze tekst gaan wij het hebben over verschillende soorten verticale zonwering waarmee jij de warme buiten jouw huis kunt houden tijdens de warme dagen. Doordat er zoveel verschillende soorten tussen zitten, is er gegarandeerd ook wat moois te vinden voor in jouw huis, dat past bij jouw woonstijl.

Ruimte volledig verduisteren

Wil jij een ruimte in huis volledig verduisteren en zo koel mogelijk houden? Rolluiken zijn dan de perfecte optie voor in jouw huis. Deze luiken voorkomen dat er ook maar een beetje zonlicht jouw huis binnen kan vallen. Deze vorm van zonwering is perfect voor in de slaapkamers van mensen die niet goed kunnen slapen wanneer het licht is. Een andere goede reden om rolluiken aan te schaffen is om inbraak te voorkomen. De rolluiken zitten aan de buitenkant van het raam en voorkomen dat mensen je huis zomaar binnen kunnen komen. Bezoek de website als jij meer informatie wilt ontvangen over deze vorm van zonwering.

Jaloezieen

Een stijlvolle manier om je huis te voorzien van zonwering, is door jaloezieen op te hangen aan de raamkozijnen. Jaloezieën bestaan uit smalle panelen die meestal gemaakt zijn van kunststof. De panelen zijn ook te krijgen in andere materialen, zoals hout of metaal. Een groot voordeel van jaloezieën is dat je zelf kunt regelen hoeveel zonlicht er naar binnen kan vallen. Door de panelen volledig dicht te draaien kan er geen zonlicht doorheen komen en door de panelen wat verder open te zetten kan er juist weer wat meer zonlicht naar binnen komen. Jaloezieën kun je eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek en zijn gemaakt van een duurzaam materiaal. De zonwering kan daardoor jarenlang meegaan.Screens: doeken aan de buitenkant van het raam

Screens zijn vooral op scholen en bij bedrijven een populaire vorm van zonwering. De screens zijn een soort doeken die aan de buitenkant van het raam zijn bevestigd. Wanneer de doeken volledig naar beneden zijn kan er nog steeds licht de ruimte binnen vallen, maar wordt de warmte van de zon goed tegen gehouden. Op die manier kan er nog goed gewerkt worden met het licht in de ruimte, maar is het er niet te warm om wat te kunnen doen. Screens zijn er goed bestand tegen harde wind en regen, waardoor het een duurzame vorm van zonwering is. De doeken zijn te krijgen in verschillende kleuren, waardoor er gekozen kan worden voor de hoeveelheid lichtdoorlatendheid.

Gordijnen

Een eenvoudige, maar effectieve manier van zonwering, is het gebruik van gordijnen. Er zijn veel verschillende gordijnen op de markt te krijgen. Van dikke gordijnen die geen licht doorlaten, tot aan gordijnen die dun zijn en al het licht doorlaten.

Meer woningen
Meer woningen