Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Koop
Huur
Kavel
Buitenland

Zonnepanelen op nieuwbouwwoning is extra interessant


Wanneer je kiest voor nieuwbouwwoning heb je de kans om alles tot in de puntjes te regelen en het huis helemaal naar je zin te maken. En dat blijft natuurlijk niet bij de keuken die je uitzoekt, de uitbouw die je direct meeneemt in de bouw, de vloerverwarming die je laat installeren onder de vloer die je mooi vindt en de inrichting van je tuin. Tijdens of net na de bouw is het ook hét moment om beslissingen te nemen over duurzaamheid. Dubbele beglazing, isolatie en zonnepanelen zorgen ervoor dat je energie bespaart en in het laatste geval zelfs opwekt. Beter voor het milieu en beter voor je energierekening. Al met al is het dus een goed idee om zonnepanelen op het dak van je nieuwbouwwoning te plaatsen. Maar ga je dan kopen of huren? Zonnepanelen zijn niet goedkoop dus aanschaffen loopt flink in papieren. Of huur zonnepanelen bij HalloStroom.nl. Dan betaal je sowieso minder huur dan de energie die de panelen opleveren en je hebt er tijdens de looptijd geen omkijken meer naar. Nog een voordeel is dat het huurbedrag gedurende de huurperiode van 10 of 15 jaar vaststaat en je dus niet geconfronteerd wordt met jaarlijkse huurverhogingen. Tot slot is het mogelijk om na de huurperiode de zonnepanelen voor een schappelijk bedrag over te nemen waarna je er nog 10 jaar profijt van hebt. In dit artikel zetten we nog even uiteen wat de voordelen van zonnepanelen op een nieuwbouwwoning zijn.Zonnepanelen leveren meer op dan ze kosten

Het is belangrijk om je goed te laten voorlichten over de verschillende zonnepanelen voor je ze laat plaatsen. Over het algemeen is het verstandig om panelen te nemen die per seconde zoveel mogelijk opleveren. Dit wordt wattpiek genoemd. De rekensom is eenvoudig: zonnepanelen met meer wattpiek leveren meer energie. Maar het spreekt ook voor zich dat panelen met bijvoorbeeld 400 Wp duurder zijn dan die met 300 Wp.

Deze daken zijn geschikt voor zonnepanelen

Om te beginnen heb je een dak nodig waar de zon gedurende een aantal uren per dag op schijnt. Natuurlijk is een dak dat op het zuiden ligt het meest geschikt, maar ook op het (zuid)westen en (zuid)oosten is prima. Als je dak echt pal op het noorden ligt raden we je af om daar zonnepanelen op te plaatsen omdat dan het rendement gewoon te laag is. Het soort dak doet er niet toe. Plat, schuin, golvend… Kan allemaal. Behalve riet. Het is helaas niet mogelijk om op een rieten dak zonnepanelen te plaatsen door het brandgevaar.

Meer woningen
Meer woningen