Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Geduld | Bouwen van een woning op een kavel

Door Belinda Fallaux- TERWISPEL

Het weer wordt beter en dat merken we. In onze caravans loopt het kwik overdag behoorlijk op. Gelukkig is het buitenleven hier goed en ook de kinderen kunnen zich op ons ‘erf’ lekker uitleven. Zand genoeg! Dat het aangename weer voor de bouw ook gunstig is mag duidelijk zijn. Er is in de afgelopen weken maar één dag geweest waarop er vanwege het weer niet gewerkt kon worden, maar toen regende het ook behoorlijk. En ’s middags kwam er warempel toch nog iemand opdagen: de installateur, die de afvoerbuizen aanbracht voor het bad en het toilet boven. klaar voor het metselwerk

Toch is er aan ons huis nog weinig veranderd sinds de vorige column. De verdiepingsvloer zit erop en dat is het wel zo’n beetje. De meeste activiteiten vonden plaats bij de buren. Daar zijn de binnenmuren van de bijkeuken en de garage inmiddels gemetseld, en vorige week zijn de metselaars begonnen met de buitenmuren. Voor ons toch leuk om naar te kijken, want op onze dakkapel en wolfskap na worden de huizen aan de buitenkant gelijk. Ook de indeling van de ramen is identiek. En aangezien we dezelfde stenen hebben uitgekozen (een ruwe steen in een melange van kleuren), zien we nu al hoe het straks bij ons wordt. En dat is mooi, erg mooi! We moeten nog maar even geduld hebben. Als het ‘buurhuis’ is gemetseld tot de verdiepingsvloer, dan zijn wij aan de beurt. In de tussentijd kan daar met het dak worden begonnen.

Hoewel er nu gestadig aan schot in begint te komen, hebben wij toch wel sterke twijfels betreffende de planning. Uitgangspunt was dat we voor de bouwvakvakantie de sleutel zouden krijgen. Maar er is inmiddels sprake van enkele weken achterstand, en die haal je zomaar niet in. De geruststellende woorden van de aannemer ten spijt hebben we er dan ook niet zo’n vertrouwen in dat het allemaal volgens schema klaar is. Jammer voor ons, maar voor onze buren nog vervelender. Niet alleen moeten zij in de zomer hun huis uit, maar er is er nog eentje die rond die tijd z’n huisje uit wil. En dan z’n wiegje in, graag. Inderdaad, we krijgen een buurjongetje of –meisje! Alles bij elkaar reden genoeg om eens even de koppen bij elkaar te steken en te zien hoe dit opgelost kan worden. Tijd voor een bouwvergadering dus, waarvan volgende keer verslag.

Hoewel we er niet op uit zijn om de nieuwste snufjes in huis te hebben (het moet tenslotte ook allemaal betaald worden, en je krijgt een rolberoerte als je ziet wat alles kost!) hebben we ons toch eens laten informeren over een centraal stofzuigsysteem. Wat een gemak: je stopt een stofzuigslang in een soort stopcontact in de muur en stofzuigen maar! Geen gezeul meer met een zwaar apparaat, minder stof in huis (dus gezonder – argument!) en ideaal om aan te leggen in een nieuwbouwwoning. Kortom, we hebben ons laten verleiden. Twee huizen tegelijk, dat scheelt ook nog eens in de prijs (je bent een zuinige Hollander of niet). 
Tja, ik had nooit gedacht dat ik dit zou zeggen, maar ik verheug me nu al op een stevig robbertje stofzuigen.

Het verhaal van Belinda Fallaux die haar eigen droomhuis liet bouwen in Terwispel.

Meer woningen
Meer woningen