Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Het is eindelijk klaar | Bouwen van een woning op een kavel

Door Belinda Fallaux- TERWISPEL

Het is een cliché van de bovenste plank, maar daarom niet minder waar: de laatste loodjes wegen het zwaarst. Wij kunnen er inmiddels persoonlijk over meepraten dat dat inderdaad zo is. Zeven maanden in een caravan wonen is voor ons echt wel het maximum. Het wordt hier steeds rommeliger (wat wil je, met al die dingen en dingetjes die in de loop der tijd worden aangeschaft en overal en nergens een plaats moeten krijgen), en we krijgen steeds meer behoefte aan ruimte. Gelukkig gaat er binnenkort een eind komen aan dit tijdelijke onderkomen, want hoera! ons huis is klaar!Tenminste, bijna dan. Sinds de laatste column is er veel gebeurd. In de vakantie hadden we alle tijd om, zoals ons plan was, de buitenboel van een verfje te voorzien. Het was een hele klus, maar absoluut de moeite waard. Het ziet er super uit. Daarbij is het ook nog eens pure tijdwinst, want deze klus was anders zeker blijven liggen tot volgend jaar.
Zoals was ingepland werden de dakpannen inderdaad tijdens de vakantie gelegd en werd er gevoegd. Ook dat veranderde de aanblik van de woning rigoureus. En zeker toen in de tweede week na de bouwvak de ramen werden geplaatst, was de metamorfose van buiten compleet.

Ondertussen ging binnen de stukadoor ‘los’, gevolgd door de timmerlui die allerlei grote en kleine afwerkklussen hadden. Ook de elektricien had een aantal dagen werk met het aanleggen van diverse stopcontacten en lichtpunten en het trekken van de bedradingen. Langzamerhand werd het tijd om bestellingen zoals tegels te laten bezorgen. Best wel spannend, want het was al weer een tijdje geleden dat we ze hadden uitgekozen. Klopte het nog wel met wat we in gedachten hadden? Gelukkig wel. En verwerkt op de vloeren en wanden werd het precies zoals we het ons hadden voorgesteld. Alleen het toilet beneden, met van onder tot boven antracietgrijze natuursteen, is volgens sommigen ‘een donker hok’. Ach, smaken verschillen. Ik vind het prachtigNog zoiets spannends: de keuken. Het was bijna driekwart jaar geleden dat we hem hadden besteld. Je hebt een bepaald idee in je hoofd over hoe het er uit gaat zien, maar de vraag is natuurlijk of dat wel overeenkomt met de werkelijkheid. Want vanaf een tekening is het toch moeilijk om je een voorstelling te maken hoe iets lijkt. Daarnaast hadden we in de tussentijd nog een paar wijzigingen aangebracht betreffende de frontjes en het aanrechtblad, en die veranderingen hadden meer gevolgen dan we konden vermoeden. Toen de manager van de keukenzaak belde over de plaatsing, bleek namelijk dat de fabrikant van de ‘nieuwe’ frontjes andere maten hanteerde. Was ‘ie vergeten erbij te zeggen. Onze kastenwand, die zo’n 1,75 meter hoog zou worden, werd hierdoor gereduceerd tot een krappe 1,32 hoge smurfenkast. Dat leek ons niet zo’n goed idee. Er moest dus een oplossing voor komen, maar dat duurt drie weken.

Uiteindelijk is onze keuken wel geplaatst, maar voorlopig nog zonder de kasten. Even geduld dus. En dat heb ik er wel voor over, want wat er wél staat, is fantastisch. Helemaal naar onze zin. Waarbij ik overigens nog wel vergeet te vermelden dat de door ons bestelde kookplaat niet paste in de uitsparing in het aanrechtblad. Maar ook daar werd een oplossing voor gezocht. Hierop hoefden we niet zo lang te wachten, want nog dezelfde dag kwam er een kookplaat met de juiste afmetingen.

Nog een weekje ongeveer, dan zijn de timmerlui, elektricien en installateur echt klaar. In die week wordt er nog sierpleister aangebracht, geschilderd en een houten vloer gelegd. En dan… kunnen we stukje bij beetje de boel gaan verhuizen. Het einde is in zicht… en daarna een nieuw begin in ons eigen droomhuis!

Het verhaal van Belinda Fallaux die haar eigen droomhuis liet bouwen in Terwispel.

Meer woningen
Meer woningen