Nieuwbouwwoningen.nl
Home
Blog
Mijn Nieuwbouwwoning
Alles over Nieuwbouw
Financieel
Inrichting
Profiel
MijnNieuwbouw
E-mail
Wachtwoord
Nog geen account? Vraag deze gratis aan.
Account aanmaken
Klaar voor de Start | Bouwen van een Huis op een Kavel

Door Belinda Fallaux- TERWISPEL

We zijn verhuisd! Nee, niet naar ons droomhuis natuurlijk (zou wel fijn zijn, zo snel), maar naar onze ‘camping’. Nu we alles hebben ingericht en aangesloten blijkt het een heel riant onderkomen te zijn. Twee grote stacaravans (24 m2 en 27 m2), gekoppeld door een ruime hal (20 m2) – het kon slechter. Met twee kids onder de 5 is ruimte geen overbodige luxe. En een beetje comfort vinden wij allemaal wel zo prettig. Gelukkig beschikken we over beide.Hier halen we stroom, water en de telefoonlijn vandaan

Niet dat dat zo maar ging. Toen ik de vorige aflevering vermeldde dat de aannemer stroom- en wateraansluitingen zou aanvragen, wist ik nog niet dat het energiebedrijf die aanvraag anderhalve week voor onze verhuizing nog niet zou hebben ontvangen. Aangezien we steeds geen bevestiging ontvingen, besloten we maar eens te bellen. We voelden al nattigheid (of eigenlijk juist niet!) toen er aan de andere kant van de lijn wel erg lang gezocht moest worden naar de bewuste fax. En inderdaad…. hij was nóóit aangekomen. Aan wie het lag lieten we in het midden, maar het was wel duidelijk dat er gauw iets geregeld moest worden. Een kéér bij de buren douchen is tot daar aan toe, maar als ze je voor de derde achtereenvolgende avond zien aankomen met een handdoek onder je arm dan duiken ze echt wel achter de bank.

Kort en goed: het kwam in orde. Vlak voor de verhuisdag hadden we stroom en water. Ook waren de caravans voorzien van diverse kachels, dus koud konden we het niet krijgen. Dat was maar goed ook, want het vroor behoorlijk die eerste paar dagen. Wat overigens een paar keer een bevroren waterleiding veroorzaakte, maar dat was snel verholpen. De stroomvoorziening bleek iets lastiger. We hadden het wel, maar niet genoeg. Als je gewend bent om tegelijkertijd te wassen, te drogen, de computer aan te hebben en te stofzuigen, dan valt het rauw op je dak als bij de eerste loei van de stofzuiger de hele keet stilvalt. Zéker als je twee, drie keer achter elkaar naar buiten moet (koud!) om in de meterkast de aardlekschakelaar om te zetten. Goed voor je humeur!

Maar ook dit probleem werd overwonnen (gelukkig…). Restte ons nog om de niet geheel onbelangrijke telefoonaansluiting te kunnen verwelkomen. Op de afgesproken dag arriveerden er inderdaad twee mannen in een busje om een sleuf te graven. Maar ja, die vorst… er viel weinig te graven. En weg waren ze weer. Pas na een week ging de schep erin en konden we weer bellen, faxen, e-mailen en internetten. We hadden nog net geen afkickverschijnselen, maar het scheelde niet veel.

De bouwaanvraag (want daar ging het uiteindelijk allemaal om) zweefde ondertussen nog ergens bij de gemeente. Deze had de bij de tekening behorende berekeningen ter controle doorgestuurd naar een constructeur. We bezochten de afdeling bouw- en woningtoezicht met een toetssteen en toetsdakpan, want zoals vermeld waren er best veel eisen wat kleur aanging. En we belden regelmatig. Altijd goed om de aandacht vast te houden. 

En zo kwam vandaag het bericht dat de berekeningen terug zijn en dat we binnen enkele dagen een definitieve reactie kunnen verwachten. Nou, we zijn er klaar voor! 

Het verhaal van Belinda Fallaux die haar eigen droomhuis liet bouwen in Terwispel.

Meer woningen
Meer woningen